onsdag 25 juni 2008

LunchTips!

Då sitter man här hemma framför burken igen. Klar med dagens måsten och bestyr.
Jag fick sluta lite tidigare idag så därför han jag med att diska och laga lite lunch innan jag ska hämta Steffe nere på stan..:)

Eftersom mitt egen improviserade lunchrecept blev en så lyckat maträtt så tänkte jag vara givmild och dela med mig av mitt recept..:)

Grönsaksomelett:

1 person


Tillagningstid ca 15 minuter

Du behöver:

3ägg
1/2 dl vatten
1/2 dl mjölk
1 gul lök
ca 2 dl haricotes vertes
1 morot
salt

Gör så här:



  • Hacka löken och fräs upp den i en stekpanna i lite olja

  • Lägg till haricotes vertsen (tinade och kokta om de är frysta)

  • Vispa lätt upp äggen med mjölken, vattnet och saltet

  • Slå över äggblandningen över grönsakerna och sänk plattan till halva värmen

  • Låt omeletten småputtra ifred ett tag(så kan kocken sitta på msn litet tag hihi )

  • När omeletten känns fast och fin om du rister på stekpannan men ytan fortfarande är lite krämig så riv över moroten och låt det stå någon sista minut.

  • Klart att servera!

Tips! Vill man ha en mer matig omelett kan man dessutom lägga på några skivor mozarella under morötterna:)

Häpp!

Nu är det hög tid att åka ner på stan och plocka upp steffe:) Face here we come:)

Ciao Bellos!



Inga kommentarer: